سیستم کنترل تردد خودرو چیست؟

مدیریت ترافیک وسایل نقلیه، یکی از چالش‌های مهم در زندگی شهری است. پارکینگ‌های شهری برای مدیریت مشکل ترافیک شهر شکل گرفتند. از طرف دیگر سازماندهی خودروهای کارکنان سازمان‌‌ها و شرکت‌های مختلف نیز مستلزم اختصاص یک محوطه برای پارک خودروها است. سیستم کنترل تردد خودرو، یک راهکار مؤثر و کاربردی در مدیریت انواع پارکینگ‌‌های عمومی و اختصاصی است. اگر می خواهید بدانید که سیستم کنترل تردد خودرو چیست با ما تا انتهای این مقاله همراه باشید.

سیستم کنترل تردد خودرو چیست و چه کاربردی دارد؟

سیستم کنترل تردد خودرو که با نام مدیریت هوشمند پارکینگ نیز شناخته می‌شود، یکی از شاخه‌های سیستم کنترل تردد (کنترل دسترسی) است. این سامانه شامل مجموعه‌ای از تجهیزات سخت‌افزاری و نرم‌افزاری است که ورود و خروج انواع وسایل نقلیه در پارکینگ‌ها را به صورت هوشمند مدیریت می‌کند.

به دلیل هوشمند بودن این سیستم، نیاز به نیروی انسانی (نگهبان و کنترل کننده) جهت کنترل پارکینگ کاهش یافته و بالطبع اشتباهات ناشی از به کارگیری نیروی انسانی کاهش خواهد یافت. سیستم مدیریت هوشمند پارکینگ نسبت به روش کنترل سنتی، سرعت عملکرد بیشتری دارد. در این سامانه، ترافیک و صف ورودی خودروها به پارکینگ کاهش یافته و  اتلاف وقت کمتری صورت می‌گیرد.

از این سیستم در کدام پارکینگ‌ها می‌توان استفاده کرد ؟

تمامی پارکینگ‌ها می‌توانند به سیستم کنترل تردد خودرو مجهز شوند. پارکینگ‌ها به دو دسته اختصاصی و عمومی تقسیم می‌شوند.

پارکینگ‌های عمومی، همان پارکینگ‌های موجود در سطح شهر هستند که برای استفاده عموم مردم در نظر گرفته شده اند و نقش اساسی در کنترل ترافیک در معابر شهری دارند. پارکینگ مجتمع‌های تجاری نیز معمولاً‌ برای استفاده عمومی در نظر گرفته می‌شود. در این پارکینگ‌ها، خودروها در ازاء پرداخت هزینه مجازند وارد پارکینگ شوند و مدتی را در محوطه در نظر گرفته شده توقف نمایند.

پارکینگ‌های اختصاصی شامل پارکینگ سازمان‌‌ها و ادارات، شرکت‌های خصوصی و دولتی، کارخانجات و صنایع مختلف و پارکینگ‌ مجتمع‌‌های مسکونی است. این پارکینگ‌ها جهت استفاده کارکنان و ساکنین مجتمع‌‌ها در نظر گرفته شده و هزینه‌ای از افراد دریافت نمی‌شود، اما افراد متفرقه، مجاز به ورود به این پارکینگ‌های نیستند. مهمترین نکته در پارکینگ‌های اختصاصی، کنترل ورود و خروج کنترل‌ خودرو‌ها به محوطه پارکینگ است و موضوع امنیت و کنترل دسترسی در آن بسیار اهمیت دارد.

سیستم کنترل تردد خودرو شامل چه تجهیزاتی است ؟

یکی دیگر از مواردی که باید در پاسخ به سوال “سیستم کنترل تردد خودرو چیست” بدانید این است که این سیستم شامل چه تجهیزاتی می شود. از تجهیزات مختلفی در مدیریت هوشمند پارکینگ‌ استفاده می‌شود. این تجهیزات شامل موارد زیر است:

دستگاه کنترل تردد یا کارتخوان: این دستگاه، کارت های دارای تکنولوژی RFID را شناسایی و اطلاعات کارت ها را می خواند. معمولا هر فرد یا کاربر می بایست دارای یک کارت یکتا RFID باشد تا تردد آن به درستی در سیستم و نرم افزار پارکینگ، ثبت شود.

تجهیزات RFID ( کارت و تگ RFID، آنتن برد بلند): کسانی که می دانند سیستم کنترل تردد خودرو چیست، می دانند که باید در کنار تهیه این سیستم، کارت هایی به تعداد کارکنانی که قصد ثبت خودرو خود در سیستم کنترل تردد دارند، تهیه کنند. به عنوان مثال اگر شما یک پارکینگ برای مجموعه خود دارید، می بایست به تعداد کسانی که مجوز پارک در پارکینگ را دارند، کارت تهیه کرده و اطلاعات آن ها را در کارت ذخیره سازی کنید.

دوربین: دوربین در سیستم کنترل تردد خودرو وظیفه تصویربرداری از خودرو و پلاک را دارد. اگر دقت کنید، در بیشتر پارکینگ ها، این دوربین ها در قسمت پایین کنار کابین نگهبان و مسئول پارکینگ قرار داشته و پلاک و نوع خودرو را تصویربرداری می کند.

نرم افزار پلاک خوان: این نرم افزار با همگام سازی با دوربین، پلاک های خودروها را ثبت می کند.

راهبند: همان طور که از نام این وسیله پیداست، وظیفه آن بستن مسیر است تا زمانی که اطلاعات خودرو در سیستم ثبت شود.

نرم افزار مدیریت پارکینگ: این نرم افزار در کنار مکمل سیستم کنترل تردد خودرو است و وظیفه مدیریت و ثبت اطلاعات تمامی این تجهیزات می باشد.

پرینتر صدور فیش: این وسیله معمولا برای پارکینگ های عمومی استفاده می شود که در قالب یک فیش اطلاعاتی اعم از زمان ورود و خروج و میزان اعتبار پارکینگ کاربران در آن ثبت می شود.

هر سیستم کنترل تردد خودرو، بنابر شرایط پارکینگ و سیاست‌های کنترل دسترسی در نظر گرفته توسط مدیریت مجموعه می‌تواند از تعدادی از تجهیزات نامبرده استفاده کند. البته بعضی از پارکینگ‌های بزرگ هستند که ممکن است از تمامی تجهیزات استفاده نمایند.

سیستم مدیریت هوشمند پارکینگ چطور کار می‌کند ؟

اصل مهم در تمامی سیستم‌‌های کنترل تردد این است که قبل از ورود و دسترسی به محوطه مورد نظر، باید هویت یا مجوز ورود شخص تأیید شود. مسیر ورود به پارکینگ‌ها معمولاً توسط راهبند مسدود است. برای ورود به پارکینگ، ابتدا هویت یا مجوز (اعتبار) فرد توسط سیستم کنترل تردد بررسی شده و در صورت تأیید،‌ سیگنالی به راهبند ارسال می‌شود. راه بند مسیر عبور را باز کرده و دسترسی خودرو به محوطه پارکینگ میسر می‌شود.

عملکرد سیستم کنترل تردد خودرو / پارکینگ به دو صورت آفلاین (مستقل) و آنلاین است. کنترل تردد آفلاین توسط یک دستگاه کنترل تردد مدیریت می‌شود. این روش نیازی به نرم افزار کنترل تردد ندارد و تمامی پردازش‌‌ها توسط دستگاه کنترل تردد (اکسس کنترل) انجام می‌گیرد. در روش آفلاین کنترل تردد هر بخش ورودی یا خروجی مستقل از سایر قسمت‌ها انجام می‌شود.

سیستم کنترل تردد خودرو آنلاین، بسیار گسترده‌تر و پیشرفته‌تر است. مدیریت ورود و خروج  آنلاین خودرو توسط نرم افزار مدیریت کنترل تردد صورت می‌گیرد.  این نرم افزار از طریق شبکه با تجهیزات کنترل دسترسی مستقر در ورودی و خروجی پارکینگ ارتباط داشته و تنظیمات و دستورات لازم را بر روی آن‌ها اعمال می‌کند. با این روش می‌توان چندین ورودی و خروجی را به صورت متمرکز از یک مرکز کنترل کرد. تمامی اطلاعات ورود و خروج در بانک اطلاعاتی نرم افزار کنترل تردد ثبت و ذخیره می‌شوند و در هر زمان می‌توان گزارشات مورد نظر را از آن تهیه کرده و در اختیار مدیریت مجموعه قرار داد.

از چه راهکارهای جهت کنترل تردد به پارکینگ استفاده می‌شود؟

برای کنترل تردد پارکینگ می‌توان از تمام تجهیزاتی که نام برده شد، به صورت جداگانه یا ترکیبی استفاده کرد. متداول‌ترین روش این است که شخص به هنگام ورود به پارکینگ کارت خود را به کارتخوان یا دستگاه کنترل تردد نزدیک می‌کند و پس از تأیید وارد پارکینگ می‌شود.

دستگاه‌های اکسس کنترل جدید علاوه بر کارتخوان به فناوری‌های جدیدی همچون بیومتریک‌ها (اثر انگشت، تشخیص چهره و …)‌ و فناوری‌های موبایلی (NFC، Bluetooth) مجهز هستند. در این دستگاه‌ها می‌توان جهت احراز هویت از هر کدام از فناوری‌های موجود استفاده کرد. به طور مثال کاربر با قرار دادن انگشت خود بر روی سنسور اثر انگشت دستگاه و تأیید آن، مجوز ورود دریافت می‌کند.

در بعضی از پارکینگ‌ها به خصوص در پارکینگ‌های اختصاصی و مسکونی، برای افزایش سرعت از آنتن برد بلند RFID استفاده می‌شود. در این روش یک آنتن برد بلند در جلوی ورودی پارکینگ و یک تگ RFID بر روی شیشه یا داخل خودرو نصب می‌شود. این آنتن از امواج UHF استفاده می‌کند و توانایی شناسایی تگ‌های RFID تا فاصله حداکثر 10 متری را دارد. به محض نزدیک شدن خودرو به محوطه شناسایی آنتن، اطلاعات تگ توسط آنتن خوانده شده و پس از تأیید، مجوز ورود به پارکینگ صادر می‌شود.

روش دیگر در سیستم کنترل تردد خودرو / پارکینگ، استفاده از دوربین‌ پلاک خوان است. دوربین پلاک خوان در ورودی و خروجی پارکینگ نصب می‌شود. به محض نزدیک شدن خودرو، پلاک خودرو توسط دوربین اسکن شده و اطلاعات آن توسط نرم افزار مخصوص پلاک خوان بررسی می‌شود. در صورت تأیید اطلاعات پلاک خوردو، مجوز ورود یا خروج صادر می‌شود.

آیا امکان استفاده از اطلاعات سیستم کنترل تردد توسط نرم افزار حضور و غیاب وجود دارد ؟

بله ! امکان یکپارچه سازی سیستم کنترل تردد خودرو با سیستم حضور و غیاب وجود دارد. در صورت ادغام دو سیستم، اطلاعات تردد ثبت شده بر روی دستگاه کنترل تردد به نرم افزار حضور غیاب انتقال می‌یابد. در این صورت، کارکنانی که توسط دستگاه کنترل تردد پارکینگ احراز هویت شده‌اند، نیازی به ثبت تردد بر روی دستگاه حضور و غیاب ندارند وتردد ثبت شده در سیستم کنترل تردد به عنوان ورود یا خروج آن‌ها در سیستم حضور و غیاب محاسبه می‌گردد.

دستگاه های کنترل تردد پارکینگ

دستگاه حضور و غیاب ZT200

دستگاه حضور و غیاب ZF22

سبد خرید
علاقه مندی ها
0 موارد محصول
حساب کاربری من